Marianne Berggren

Parterapi

Varför parterapi?

I nära relationer ställs behovet av närhet mot behovet av autonomi. Denna konflikt är inbyggd i nära relationer och innebär inte i sig något problem, men i längre relationer fastnar ofta individerna i blockeringar och låsningar där något av dessa behov tryckts undan. Paret kommer inte vidare på egen hand.

Parterapi kan hjälpa dig att förstå vilka mönster som lett fram till blockeringarna. Man lär sig att ta sig vidare genom att acceptera olikheter men även att uttrycka och stå upp för sina egna behov. Genom att stå upp för sig själv tillsammans med sin parter ökar möjligheten till verklig intimitet.

Hur går
parterapi till?

Vi träffas först på ett 90 minuters samtal där vi börjar att kartlägga era svårigheter, hur de uppkommit och era försök att lösa svårigheterna hittills. Därefter träffar jag er individuellt på ett samtal om 60 min. När vi ses för tredje gången så träffar jag er båda på ett samtal om 75 minuter där säcken knyts ihop. Jag återkopplar då min syn på era svårigheter och ber om er feedback på hur ni upplevt samtalen.

För en del är dessa samtal tillräckliga medan andra vill fortsätta med en behandling. I sådant fall gör vi upp en plan för vårt fortsatta arbete tillsammans med fokus på t ex kommunikation, olika behov av närhet, acceptans av olikheter etc. Allt beroende på vad just era svårigheter och utmaningar handlar om. Om ni väljer att inleda en behandling så brukar jag rekommendera att vi ses varannan vecka á 75 min.

Kontakt & priser

Jag tar emot på mottagningen Innerstadens Psykoterapi som ligger på Rörsjögatan 26a i centrala Malmö.

Du kommer i kontakt med mig lättast via min epost: psykoterapi@marianneberggren.se.

Priser
Individuell terapi 1300 kr för 45 minuter
Relationell terapi 1350 kr för 45 minuter

Återbud till en inbokad session behöver ske senast 48 timmar innan besöket. Om du lämnar sent återbud eller uteblir från sessionen så debiteras hela summan för besöket. Dessa regler gäller även om skälet till avbokningen är sjukdom eller vård av barn.